Kingsmen - The Secret Service (2015)

"Kingsmen - The Secret Service"

 

Filmen är baserad på en seriebok och regiserad av Matthew Vaughn.

 

Kingsman: The Secret Service berättar historien om en superhemlig spionorganisation som rekryterar lovande överklassungdomar till att bli agenter.

Harry Hart med kodnamn Galahad (spelad av Colin Firth) får upp ögonen på den impulsive men skicklige Gary Unwin, även kallad Eggsy (spelad av Taron Egerton).

Efter att ha hjälpt Eggsy ur fängelset, ger Harry honom ett erbjudande som han har svårt att motstå.

Harry ser bortanför Eggsy's impulsiva fasad och tror att hans Street-smart kommer vara till hans fördel.

Träningen är intensiv och en efter en faller ungdomarna ifrån.

Till slut är det bara Eggsy och Roxy (spelad av Sophie Cookson) kvar. Eggsy misslyckas i sin sista test och tvingas avsluta sin träning.

Dock har ödet andra planer och det geniala (men paniskt ängslig för blod) teknologigeniet Vallentine (spelad av Samuel  L. Jackson och hans dödliga medhjälpare med benproteser av skarpslipade svärd, Gazelle (spelad av Sofia Boutella) vill ta livet av mänskligheten och endast de med tillräckligt mycket pengar får skydd i Vallentine's tungt beväpnade och befästa bunker.

 

för ändamålet har Vallentine utvecklat SIM-kort som på kommando kan få folk att gå från normala individer till vansinniga massmördare och ursinnnigt slå ihjäl varandra.

Eggsy, Roxy och deras tränare Merlin (spelad av Mark Strong) har uppgiften att inte bara ta sig in i Vallentine tungt befästa  bunker, djupt insprängt i ett bergsmassiv, utan både stoppa Vallentine planer på världsdominans, stänga av satelliterna som får föräldrar att försöka slå ihjäl sina barn och även rädda den svenska prinsessan "Tilde" (spelad av Hanna Alström) som finns inlåst i Vallentine's fängelshålor (och ja, hon pratat svenska)

 

Filmen är mycket underhållande och en av mina favoriter.

 

 

© Copyright: Swedish Spy Museum / Johan Öhgren