EN Kille i Rött (1985)

"The Man with the Red Shoe"

 

Cooper (spelad av Dabney Coleman) är biträdande chef på CIA men vill komma upp sig. Han vill bli högsta hönset.

Därför försöker han misstänkliggöra chefen för CIA att denne tar mutor. Detta skulle kunna få honom att kliva åt sidan eller bli avskedad.

 

Då chefen för CIA hamnar framför en undersökningskommité, ber han att få tid att rentvå hans namn och förbereda sitt försvar.

Chefen är hem och ber sin bäste agent Brown (spelad av Edward Herrman) att följa med.

Där visar han Brown att Cooper avlyssnar honom. De besämmer sig därför att vända på steken och lura Cooper i en fälla genom att förse honom med falsk information och att det finns en man som kan rentvå chefen.

 

Chefen ber Brown åka till flygplatsen för att möta upp denne man men i själva verket kommer Brown bara peka ut någon på måfå som denne man.

När Brown anländer till flygplatsen upptäcker Brown Richard (Tom Hanks) då han har skor som inte matchar varandra där den ena är röd.

Cooper nappar betet med hull och hår och skickar bland annat en "Famme Fatale" eller sk. Julia-agent (alltså en tjej eller kille, Julia eller Romio) som har till uppgift att snärja eller få fram information med att spela på sin charm eller sexualitet), vid namn Maddie (spelad av Lori Singer) som ska romantisera Richard och avslöja vad han vet.

 

Men Maddy har sin egen agenda och spelar sitt eget spel...

 

© Copyright: Swedish Spy Museum / Johan Öhgren