Female Agents (2008)

"Les femmes de l'ombre"

 

En fransk film som berättar den okända historien om de fem kvinnliga agenter som tränades av den brittiska underrättelsetjänsten för ett enda kritiskt uppdrag.

Denna film berättar sanningen om de kvinnor som riskerade sina liv som agenter(spioner) i fiendeland. Utan dem hade landstigningen i Normandie aldrig kunnat genomföras.

Deras bragd var länge okänd och det var först efter kriget som gruppens ledare Louise, fick franska krigskorset och blev riddare av franska hederslegionen.

 

London 1944, Löjtnant Pierre Desfontaines (spelad av Julien Boisselier) ber hans syster Louise Desfontaines (spelad Sophie Marceau) att hitta ytterligare tre kvinnor till ett hemligt uppdrag. De ska frita en geolog som har undersökt stränderna i Normandie inför D-dagen.

Men när kvinnorna överlämnar geologen till Pierre, tvingar han dem till ett nästan säkert självmordsuppdrag. De ska resa till Paris och mörda överste Heindrich som är den som tror att nästa stora anfall mot tredje riket kommer att komma över Normandie's stränder. Om han lyckas övertala Hitler och den tyska militären, kommer det leda till ett obeskrivligt blodbad.

© Copyright: Swedish Spy Museum / Johan Öhgren