CULPER RING - WASHINGTONS SPIONNÄTVERK

Med den 4 juli 2021 precis runt hörnet, ta författaren Claire Bellerjeau en ny titt på en av nyckelmedlemmarna i George Washingtons Culper Ring: Robert Townsend.


Robert Townsend var en viktig del av nätverket som rapporterade om britterna till general George Washington. Hans "kodnamn" var Samuel Culper Jr., men han var också en man av sin tid, full av motsägelser som att vilja ha frihet för sitt land men ändå förneka samma frihet för dem som var förslavad.

Följ med oss till åra vänner på International Spy Museum i Washingtong där författaren Claire Bellerjeau berättar om sin nya bok Spionage and Enslavement in the Revolution: The True Story of Robert Townsend & Elizabeth. Elizabeth, känd som Liss, blev förslavad av familjen Townsend. Bellerjeau kommer att avslöja hur hon upptäckte Liss existens och sedan fyllde i detaljer om ett extraordinärt liv som levts under en omvälvande period i vår historia.

Liss berättelse går parallellt med Townsends ansträngningar som en nyckelmedlem i Culper-ringen. Hennes historia kastar ljus över de känslor och värderingar som Robert Townsend både strävade efter och saknade. Hur planerade Liss en vågad flykt? Vad var hennes koppling till Townsends och varför försökte Robert Townsend rädda denna kvinna som hade sålts söderut? Var britterna inblandade? Självklart!

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra