SPIONVANDRING - NORDENS CASABLANCA

Följ med på en vandring i andra världskrigets spioncentrum, Östermalm i Stockholm. Unika öden och berättelser som visar på en annan bild än den allmänt kända

Följ med till några av adresserna som huserade spionorganisationer i världskrigets Stockholm, hör om Astrid Lindgren i kontraspionaget tjänst, vad norska motståndsmännen gjorde i Sverige, om ”Sepal-baser”,  varför Sverige hade 900 amerikaner ”internerade” och varför Stockholm kallades ”Nordens Casablanca”. Dessutom få en förklaring till VARFÖR Sverige inte deltog i striderna i kriget, orsaken är inte den du sannolikt fått lära dig i skolan.

Hör också om Sveriges viktiga roll i en av världens största bedrifter inom kryptering och varför den Japanska Marinattachéns uniform och samurajsvärd samt hans hustrus kimono finns på Armémuseum med mycket, mycket mera.

Dessutom kommer vi kunna visa upp en och annan unik medalj samt en kamera med en mycket specifik historia

TIDSÅTGÅNG

Ca. 3 timmar beroende på sällskapets storlek samt mängden frågor

BOKNING - KOSTNAD

250 kr för vuxna, 100 kr tonåringar (mellan 13 till 19 år) och gratis för barn under 13 år.

Bokning görs genom att Swisha beloppet till 0737309499 eller skanna QR-koden nedan och ange valt datum samt namn på övriga medföljande.

För frågor kan ni ringa/messa 073-730 9499

MÖTEPLATS

Utanför Grand Hotels entré på Blasieholmen

NOTERA!

Vi följer konsumentverkets riktlinjer avseende evenemang vilket innebär att återbetalning av erlagd bokningsavgift endast sker om evenemanget blir inställt. Vid sjukdom eller andra orsaker till att man missar evenemanget görs ingen återbetalning utan istället erbjuds möjlighet att delta på annat evenemang till samma eller lägre kostnad.

PRIVATA GRUPPER

För privata grupper upp till 50 personer, kan vandringar bokas för en kostnad på 5000 kr. Vandringar kan även hållas på andra språk som t.ex. engelska, kinesiska (Mandarin), ryska och andra språk. Notera då att eventuell tolkkostnad kan tillkomma. För pris och information, mejla till johan@swedishspymuseum.se

DATUM

Sedan starten 2018 har vi haft 36 vandringar under juni, juli, augusti och september varav 9 under 2021 och närmare 300 gäster sedan starten.

Med start den lördagens 28 maj och sedan varje lördag fram till den 27 augusti 2022 med start klockan 14.00

Bokning görs genom inbetalning på Swish enligt instruktion ovan

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev