SPIONVANDRING - NORDENS CASABLANCA

Följ med på en vandring i andra världskrigets spioncentrum, Östermalm i Stockholm. Unika öden och berättelser som visar på en annan bild än den allmänt kända

 

Följ med till några av adresserna som huserade spionorganisationer i världskrigets Stockholm, hör om Astrid Lindgren i kontraspionaget tjänst, vad norska motståndsmännen gjorde i Sverige, om ”Sepal-baser”,  varför Sverige hade 900 amerikaner ”internerade” och varför Stockholm kallades ”Nordens Casablanca”. Dessutom få en förklaring till VARFÖR Sverige inte deltog i striderna i kriget, orsaken är inte den du sannolikt fått lära dig i skolan.

Hör också om Sveriges viktiga roll i en av världens största bedrifter inom kryptering och varför den Japanska Marinattachéns uniform och samurajsvärd samt hans hustrus kimono finns på Armémuseum med mycket, mycket mera.

Dessutom kommer vi kunna visa upp en och annan unik medalj samt en kamera med en mycket specifik historia

 

TIDSÅTGÅNG

Ca. 3 timmar beroende på sällskapets storlek samt mängden frågor

 

BOKNING - KOSTNAD

Från och med denna säsong, hanterar Biletto våra bokningar.

För bokning och biljettillgång, gå till vår sida på Biletto genom att följa denna länk: Bokning av biljetter

För frågor kan ni ringa/messa 073-730 9499

 

 

MÖTEPLATS

Utanför Grand Hotels entré på Blasieholmen

 

NOTERA!

Vi följer konsumentverkets riktlinjer avseende evenemang vilket innebär att återbetalning av erlagd bokningsavgift endast sker om evenemanget blir inställt. Vid sjukdom eller andra orsaker till att man missar evenemanget görs ingen återbetalning utan istället erbjuds möjlighet att delta på annat evenemang till samma eller lägre kostnad.

Däremot erbjuder Biletto en möjlighet till Avbeställningsförsäkring, ett tillägg du gör i kassan som medger att du kan få biljettavgiften tillbaka om du inte kan gå. I samband med bokningen, kontrollera "Vanliga frågor" och välj "Vad är avbeställningsförsäkring..." för ytterligare information.

 

PRIVATA GRUPPER

För privata grupper upp till 50 personer, kan vandringar bokas för en kostnad på 5000 kr. Vandringar kan även hållas på andra språk som t.ex. engelska, kinesiska (Mandarin), ryska och andra språk. Notera då att eventuell tolkkostnad kan tillkomma. För pris och information, mejla till johan@swedishspymuseum.se

 

DATUM

Sedan starten 2018 har vi haft ett 70-tal vandringar under maj, juni, juli, augusti och september och närmare 700 gäster sedan starten.

Med start den lördagens 18 maj och sedan varje lördag fram till den 14 september 2024 med start klockan 14.00

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra