DE SKA JU ÄNDÅ DÖ -
Gunnar Ekberg

Skriven av vår personliga vän, Gunnar Ekberg som arbetade som "under cover" agent för den svenska underrättelsetjänsten under kalla kriget berättar hur han lyckas infiltrera en terrororganisation

BESKRVNING

Gunnar Ekberg arbetade inom den svenska underrättelsetjänsten i över 10 år. I boken berättar han om sitt innehållsrika liv från ungdomsåren på det tidiga 1960-talet och fram till den sk. IB-affären 1973 som inte bara avslöjade honom utan direkt höll på att kosta honom livet.

Hans uppgift var bl.a. att infiltrera den politiska svenska vänstern och ta reda på deras kontakter med främmande makter och motståndsrörelser. Bokens titeln är ett direkt citat från ledaren för terrororganisationen PFLP, Madie Haddad  som Gunnar infiltrerat när Haddad berättade för Gunnar om ett kommande attentat.

För första gången berättar en svensk operatör eller "agent" som arbetade "under cover" för svenska underrättelsetjänsten om sina år på fältet. Här finns allt det klassiska - telefonavlyssning, kodade meddelanden, hemliga möten och inbrott - men också brevbomber, flygplanskapningar, kidnappningar och hur man blir accepterad i PFLP (Popular Front for Liberation of Palestine) innersta krets.

TIPSAs

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra