DEATH OF A DISSIDENT -
A. Goldfarb & M. Litvinenko

Sanningen bakom varför Alexander Litvinenko förgiftades når till de högsta nivåerna i Kreml och avslöjar extraordinära maktmissbruk i Ryssland.

BESKRIVNING:

Mordet på den tidigare ryska underrättelseofficeren Alexander Sasha Litvinenko i november 2006 – förgiftad av det sällsynta radioaktiva grundämnet polonium – väckte en internationell sensation. Inom några korta veckor låg den vältränade fyrtiotre-åringen mager, flintskallig och döende på ett sjukhus, offer för en liten kärnvapenbomb.

Misstankarna virvlade runt Rysslands FSB, efterträdaren till KGB, och Putinregimen. Spår av poloniumstrålning hittades i Tyskland och på vissa flygplan, vilket tyder på en resväg från Ryssland för bärarna av det dödliga giftet. Men vad hände egentligen? Vad visste Litvinenko? Och varför blev han dödad?
Hela historien om Sasha Litvinenkos liv och död är en som Kreml inte vill berätta. Hans närmaste vän, Alex Goldfarb, och hans änka, Marina, är de enda två personerna som kan berätta allt, från förstahandskännedom, med dramatiska scener från Moskva till London till Washington. Death of a Dissident läser som en politisk thriller, men dess berättelse är mer fantastisk och skrämmande än någon annan roman.

TIPSAs

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra