SPY DUST -
Tony & Jonna Mendez

Två mästare i maskering avslöjar verktygen och operationerna som hjälpte USA vinna kalla kriget

BESKRIVNING

Från författaren till Golden Globe-vinnaren och Oscarsnominerade Argo, en sann thriller mot bakgrund av det kalla kriget, som avslöjar en amerikansk spions liv från insidan och dramatiskt avslöjar hur CIA återupprättade övertaget över KGB i underrättelsekriget.

Från författaren till Golden Globe-vinnaren och Oscar-vinnaren Argo... Moskva, 1988. Kalla krigets skymning. KGB är som mest hänsynslöst och har nu obestridligen fått övertaget över CIA i underrättelsekriget. Men ingen vet hur.

Tio CIA-agenter och dubbelagenter har försvunnit under de senaste tre åren. Antingen har de avrättats eller så är de inte redovisade. På Langley cirkulerar flera teorier om hur KGB plötsligt verkar ha blivit telepatisk och förutsäger CIA:s varje steg.

Vissa skyller på Edward Lee Howards avhopp tre år tidigare och misstänker att det finns fler högtplacerade mullvadar som ska grävas fram. Andra spekulerar i att KGB:s övervakningsframgångar har ökat genom uppfinningen av ett osynligt elektromagnetiskt pulver som gör att de kan hålla koll på alla som rör det: spiondamm. CIA-officerarna Tony Mendez och Jonna Goeser samlas för att leda ett team av tekniska trollkarlar och operativa specialister, fast beslutna att lösa mysteriet som hotar att överskugga det kalla krigets sista handling..

Boken är på engelska

TIPSAs

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra