IRON SPY -
Ethan Quinn

Den sanna historien om en av de största dubbelagenterna under andra världskriget

BESKRIVNING

Känd som Fritz för sina tyska spionhanterare och Zig-Zag för den brittiska underrättelsetjänsten, Eddie Chapman var en man med många ansikten. Medan hans tidiga liv var full av småkriminalitet, gängaktivitet och avskedad i vanära från den brittiska militären, söktes Chapmans unika färdigheter så småningom upp av Nazityskland, och efter att ha övertygat dem om att han kunde använda sina kriminella kontakter för att sabotera de engelska styrkorna, var han snabbt rekryterad.

Men Chapmans lojalitet till sitt land kände inga gränser. En begåvad, stilig och hänsynslös engelsman, Chapman var en förrädare på ytan men en orädd patriot på insidan. Efter att ha knäckt Tysklands militära kod, sökte britterna Chapman för sina egna angelägenheter, och Chapman var glad att tacka ja.

Så småningom belönades Chapmans spionageansträngningar med det prestigefyllda nazisternas järnkors för tjänster till Tyskland samtidigt som han agerade som dubbelagent för Storbritannien. Chapmans spionageansträngningar involverade mästerligt bedrägeri och bedrifter som få män någonsin kunde skryta med.

Eddie Chapmans livshistoria är en otrolig resa av brott, fängelsestraff, förräderi och kärlek. Han var ansvarig för att rädda otaliga liv under sin karriär och cementerade sig själv som den ultimata dubbelagenten under andra världskriget.

TIPSAs

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra