KALLA KRIGET, PLANERNA SOM ALDRIG BLEV AV 1954-1991 -
Michael Kerrigan

Engelsk bok i svensk översättning med fascinerande berättelser om vilda idéer som aldrig blev verklighet, t.ex. mikrofoner i katter, atombomber på månen eller invasion av Sovjetunionen, mm.

Beskrivning:

Spioneri och kontraspionage fordrar uppfinningsrikedom, Men ibland kan det bli fel, och inte alltid så lite heller. Michael Kerrigan  har här skrvit en bok om de planer och idéer som snurrat runt på olika underrättelsetjänster.

I boken får vi höra historier om hur amerikanerna tänkte operera in elektronik i levande katter och använda dem som levande avlyssnings-apparater. En annan idé var den brittiska invasionsplanen  för Sovjetunionen.

Å andra sidan, Amerikanerna hade blivit så förödmjukande över att förlora rymdkapplöpningen så de vill bjuda världen på en riktigt "Good Old American Show", en atombombsexplosion på månens baksida så att stoftmolnet skulle lysas upp i motljus av solen! En idé som lyckligtvis aldrig genomfördes men i boken finns många flera exempel på vansinniga idéer.

TIPSAs

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra