HEMLIGT KRIG I BERLIN -
S. F. Kellerhoff / B. v Kostka

I nära ett halvt århundrade löpte kalla krigets hetaste front genom Berlin. Från sommaren 1945 till 1990 utkämpade Nato och Warszawapaktens underrättelsetjänster ett hemligt krig.

BESKRIVNING:

Tyskar fanns på de båda sidorna: till exempel Erich Mielke i östtyska Stasi och Reinhard Gehlen i västtyska Bundesnachrichtendienst.
Byggandet av Berlinmuren 1961 förändrade den politiska situationen, men staden förblev kalla krigets spioncentral ända till den fredliga revolutionen 1989.

Här beskrivs spionernas spektakulära framgångar såväl som deras monumentala misslyckanden.

SVEN FELIX KELLERHOFF, född 1971, har studerat modern och antik historia samt journalistik. Sedan 2003 har han varit chefredaktör för mediegruppen WELTN24:s samtids- och kulturhistoria.

BERND VON KOSTKA, född 1962, studerade historia, statsvetenskap och juridik. Han är verksam som vikarierande direktör för AlliiertenMuseums i Berlin.

Dubbelagenter, avhoppare, avlyssningsutrustning, tunnlar under öst väst-gränsen och propagandaaktioner från båda sidor ger tillräckligt med material för mer än en mycket spännande spionroman bara att allt detta har hänt i verkligheten. Samtidigt är den här mycket läsvärda boken informativ och genomgående underhållande.
BVG plus

De båda författarna lyckas, trots den delvis ofullständiga källsituationen, ge insikter i underrättelsetjänsternas verksamheter under det kalla kriget. Martin Mende, föreningen för Berlins historia

TIPSAs

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra