SECRET AGENTS HANDBOOK -
Mark Seaman

En handbok för den hemliga agenten.

BESKRIVNING:

Här är katalogen från vilken riktiga spioner en gång beställde sina sprängämnen, prylar och utrustning!
Har du någonsin fantiserat om hur det skulle vara att vara en hemlig agent? En superspion? Att ha till ditt förfogande de vilda prylarna som ses i filmer som Mission Impossible och James Bond-serien? Hemliga och dolda möten och äventyr har varit en stöttepelare på duken och i litteraturen, men sakerna i dessa filmer och spionromaner var baserade på fakta. Och de hemliga uppgifter som krävdes av hemliga operatörer innebar att man utnyttjade alla möjliga fördelar.

Secret Agent's Handbook är originalkatalogen som används av den faktiska brittiska S.O.E. agenter för att välja ut vapen, prylar och förklädnader för sina hemliga uppdrag under andra världskriget. S.O.E. var den hemliga krigstidsorganisationen som bildades för att främja sabotage i fiendens ockuperade länder, med aktiv och ofta högst personlig uppmuntran från Winston Churchill.

Efter Winston Churchills direktiv att "sätta i brand i Europa" började Special Operations Executive organisera motstånd i och utanför Europa så gott de kunde. För att hjälpa till i dessa upprörande aktiviteter, producerade statliga forskare och uppfinnare ett anmärkningsvärt och stort utbud av anordningar utformade speciellt för hemliga sabotageuppdrag.

Den här spännande samlingen inkluderar den utrustning som hemliga agenter använde - sådana vilda anordningar som exploderande råttor och Chianti-flaskor, skor som lämnar barfotaavtryck, brandportföljer och cigaretter - såväl som de dödligaste vapen. Varje föremål har ett fotografi eller en illustration och beskrivs i detalj. Dessutom ingår fullständiga bruksanvisningar och information om hur de användes på verkliga spionuppdrag.

NOTERA - Denna bok är på engelska

TIPSAs

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra