ARCHANGEL

Filmen utspelar sig i Ryssland i början av 2000-talet, under fyra dagar av den före detta Oxfordhistorikern och Professorn Fluke Kelsos liv.


Beskrivning:

Fluke Kelsos (spelad av Daniel Craig) är i Moskva för att delta i en konferens som handlar om de nyligen öppnade sovjetarkiven.

En kväll knackar det på hans hotellrumsdörr och utanför står den före detta NKVD-agent och livvakten, Papu Rapava (Valery Chernyak) som påstår sig känna till var Stalins personliga dagböcker finns. Dessutom ska där också finnas Stalins hemliga arv. Kelso är tveksam då han är väl medveten om Hitlers "dagböcker" men hur kan han låta bli att i alla fall undersöka?

Till sin hjälp har han Zinaida Rapava (Yekaterina Rednikova) i sin jakt i den gamla arkiven. Han inser snart att Moskva inte ät rätt plats utan han måste upp i norra Ryssland, till standen Arkhangelsk, vilket blir Archangle på engelska eller Ärkeängel.

Problemen är att den Ryska vintern inte väntar på någon och vägarna dit är snart inte farbara längre. Hans letande väcker dock intresse och snart börjar liken samlas runt honom och de kommer närmare. Frågan är, är de för eller mot honom?

Faktum är, denna hemlighet är både farlig och den hittills bäst bevarade men Kelso kan inte bara sluta. Detta är hans personliga "Heliga Graal" och samtidigt kan innehållet och helt förändra både Rysslands historia men även dess framtid...

Rollistan:

 
Daniel Craig Daniel Craig ... Prof. Fluke Kelso
Yekaterina Rednikova Yekaterina Rednikova ... Zinaida Rapava
Gabriel Macht Gabriel Macht ... R.J. O'Brian
Lev Prygunov Lev Prygunov ... Vladimir Mamantov
Alexey Diakov Alexey Diakov ... Suvorin
Harry Ditson Harry Ditson ... Frank Adelman
Tanya Moodie Tanya Moodie ... Velma
Avtandil Makharadze Avtandil Makharadze ... Josef Stalin

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra