THE MANCHURIAN CANDIDATE (2004)

Richard Condon har skrivit novellen om en son till en hög politiker som kidnappas och hjärntvättas till att begå mord. Denna version är dock förlagd till händelser under Gulfkriget.


Beskrivning:

Furir Raymond Shaw (Liev Schreiber) pluton hamnar i ett bakhåll under första Gulfkriget. Shaw lyckas rädda sina medlemmar i sin pluton utom hans Kapten, Ben Marco (Denzel Washington) som blir medvetslös under anfallet. För visat mod, får Shaw en "Medal of Honor"

Väl hemma bestämmer sig Shaw att dra nytta av incidenten under Gulfkriget politiskt och väljer att kandidera till Vice-presidentposten. Marco däremot plågas av mardrömmar om vad som hände, ... eller inte hände i Kuwait...

Marko fortsätter sin militära karriär, samtidigt som han också fortsätter sin undersökning av de återkommande mardrömmarna. När Marco, som nu blivit Major, lyckas skala av lager efter lager av spridda och motstridiga minnen av incidenten, börjar historien till slut rullas upp, ända till den nivå då han till och med börjar ifrågasätta om historien ens har hänt.

Är det möjligt att hela plutonen tillfångatogs  och hjärntvättades till att tro att Shaw var en hjälte som en del i en plan att ta över Vita Huset?

Vart efter att Marco börjar närma sig sanningen, är det flera personer vid "Manchurian Global corp." som verkar vara mycket oroade av Marcos undersökning  och desperata nog att ta till vilka medel som helst för att stoppa undersökning...

Rollistan:

 
Jeffrey Wright Jeffrey Wright ... Al Melvin
Pablo Schreiber Pablo Schreiber ... Eddie Ingram
Anthony Mackie Anthony Mackie ... Robert Baker
Dorian Missick Dorian Missick ... Owens
Jose Pablo Cantillo Jose Pablo Cantillo ... Villalobos
Teddy Dunn Teddy Dunn ... Wilson
Denzel Washington Denzel Washington ... Ben Marco
Robyn Hitchcock Robyn Hitchcock ... Laurent Tokar
Liev Schreiber Liev Schreiber ... Raymond Shaw

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra