THE OSTERMAN WEEKEND

En frispråkig TV-personlighet, John Tanner har en årlig tradition att åka iväg med tre kollegor och vänner till en stuga på landet men hans vänner är inte riktigt vad de utgett sig för att vara


Beskrivning:

CIA-chefen Maxwell Danforth (Burt Lancaster) tittar på en videoinspelning av agenten Laurence Fassett (John Hurt) och hans fru (Merete Van Kamp) som har sex. När Fassett går in i badrummet för att ta en dusch går två lönnmördare in i sovrummet och dödar hans fru. Fassett, omedveten om sin arbetsgivares inblandning, förtärs av sorg och ilska. Han jagar mördarna och avslöjar så småningom en sovjetiskt spionring känt som Omega.

Fassett säger till Maxwell att han vill förmå några av Omegas agenter att hoppa av till väst och kanske bli dubbelagenter.

Han ser en möjlighet i John Tanner (Rutger Hauer), en kontroversiell tv-journalist som är mycket kritisk till regeringens maktmissbruk som ovetandes, råkar vara god vän med tre av dessa agneter..

Fassett träffar Tanner och förklarar att hans närmaste vänner egentligen är sovjetiska spioner som tillhör spionringen "Omega". Fassett tror att Tanner kanske skulle kunna övertyga sina vänner att hoppa av till väst.

Fassett visar videofilmade bevis på när Tanners vänner diskuterar ekonomiska frågor med en rysk man, som Fassett identifierar som en KGB-agent.

Tanner vänner, som han känt sedan college, har alla framgångsrika karriärer; Bernard Osterman (Craig T. Nelson) är en känd tv-producent ; Richard Tremayne (Dennis Hopper) är en välkänd plastikkirurgen och Joseph Cardone (Chris Sarandon) är en skicklig aktiehandlare.

Tanner går med på att försöka men bara under förutsättning att någon från CIA dyker upp som gäst i hans show. Danforth samtycker till detta villkor.

I filmen finns ett välkänt ordspråk, yttrat av Osterman;

"Sanningen är endast en lögn som ännu inte avslöjats"

Rollistan:

 
Rutger Hauer Rutger Hauer ... John Tanner
John Hurt John Hurt ... Lawrence Fassett
Craig T. Nelson Craig T. Nelson ... Bernard Osterman
Dennis Hopper Dennis Hopper ... Richard Tremayne
Chris Sarandon Chris Sarandon ... Joseph Cardone
Meg Foster Meg Foster ... Ali Tanner
Helen Shaver Helen Shaver ... Virginia Tremayne
Cassie Yates Cassie Yates ... Betty Cardone
Sandy McPeak Sandy McPeak ... Walter Stennings
Burt Lancaster Burt Lancaster ... Maxwell Danforth

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra