MÜNCHEN

Efter Svarta Septembers attentatet på de israeliska atleterna vid OS i München 1972, godkänner premiärminister Golda Meir en "black ops" operation att jaga och döda de inblandade i attentatet.


Beskrivning:

I september 1972 kan palestinska terrorister, som utger sig för idrottare, infiltrera den relativt osäkra idrottsbyn vid de olympiska sommarspelen i München. Där tar de israeliska idrottare och tränare som gisslan och kräver frigivning av de som de betraktar som illegalt hållna arabiska fångar i Israe, samt begär fir lejd och en större lösensumma. Eftersom den israeliska regeringen vägrar att förhandla, kommer terroristerna, som i slutändan döps till Svarta September, att döda elva av deras gisslan.

Utöver det officiella israeliska svaret på massakern, bildar den israeliska regeringen ett hemligt team vars uppdrag är att mörda de elva de ser som ansvariga som lever i västvärlden. Detta team kommer inte att ha några officiella band till regeringen eller Mossad, inklusive till deras officiella inofficiella hanterare, Ephraim.

Ett team med 5 agenter samlas i Schweiz. Även om det inte är ett självklart val på ytan, väljer de som chef för detta disparata team Avner Kaufman (Eric Bana), en lägre rankad Mossad-agent och före detta livvakt åt premiärminister Golda Meir och son till en respekterad israelisk militärledare. Ledda av Avner börjar de planera uppdraget. Avner slits dock mellan lojaliteten till uppdraget och sina teammedlemmar, och hans gravida hustru som eventuellt kan bli änka och sitt framtida faderslösa barn. Teamet vet att detta troligen är ett självmordsuppdrag och att de är "förbrukningsvaror".

Tack vare en betald informatör får de information som gör att de kan spåra upp och döda flera av de inblandade attentatsmännen i både Europa och Libanon. När teamet utför sitt uppdrag, är de överens om att vara oense om många aspekter av vad de gör, inklusive dess syfte och vilken sidoskada som anses vara acceptabel.

De måste också justera sina planer baserat på arabernas reaktion på deras mord. Avner och teamet kommer att lära sig att gränserna mellan vem som anses vara en vän och en fiende ofta kan suddas ut.

Till på köpet genererar deras aktiviteter en hel del intresse från CIA, KGB, PLO och sina egna hack i häl då mängden kroppar de lämnar hela tiden blir fler och vedergällning följer på vedergällning och där sömnlösa nätter och lojalitetsgränser suddas ut. Vad innebär det egentligen att vara en Jude?

Rollistan:

 
Eric Bana Eric Bana ... Avner
Daniel Craig Daniel Craig ... Steve
Ciarán Hinds Ciarán Hinds ... Carl
Mathieu Kassovitz Mathieu Kassovitz ... Robert
Hanns Zischler Hanns Zischler ... Hans
Ayelet Zurer Ayelet Zurer ... Daphna
Geoffrey Rush Geoffrey Rush ... Ephraim
Gila Almagor Gila Almagor ... Avner's Mother
Michael Lonsdale Michael Lonsdale ... Papa
Mathieu Amalric Mathieu Amalric ... Louis

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra