VINNARE OCH FÖRLORARE - SMILEY'S PEOPLE

John Le Carré's roman med samma namn har filmatiserats av engelska BBC. George Smiley avslutar sin pensionering för att hjälpa en vän och får samtidigt ta sig ann sin nemesis, KGB agenten Karla.


Beskrivning:

George Smiley (Sir Alec Guinness) upptäcker att hans gamla organisation, Cirkusen, är så översvämmad av politisk hänsyn, att den helt enkelt inte vill veta vad som händer.

Han börjar följa ledtrådar från hans väns förflutna och upptäcker att ledtrådarna leder till en hög person inom den ryska underrättelsetjänsten, KGB, och att hemligheterna är tillräckligt viktiga för att döda för.

Smiley fortsätter att lägga ihop två och två och går både ett steg framåt och ett steg tillbaka innan han hamnar framför sin ärkerival och antagonist, den ryska KGB agenten Karla (Patrick Stewart), känd för att vara en mycket skicklig och effektiv mördare.

Trivia:

När Smiley pratar med Connie Sachs (Beryl Reed) nämner hon att Karla en gång hade en älskarinna, på vilken Smileys ögon vidgas, och med en helt förvånad blick frågar han "Vem?" Hon fortsätter sedan med att berätta om hur Karla också fick en dotter från det förhållandet.

Det är omöjligt att George Smiley, som tillbringade större delen av sitt liv med att samla in alla detaljer om Karla, och till och med skrev "The Karla papers" (enligt Saul Enderby, spelad av Berry Foster) inte skulle veta om en så viktig detalj om sin fiende.

Rollistan:

 
Alec Guinness Sir Alec Guinness ...  George Smiley 
Eileen Atkins Eileen Atkins ...  Madame Ostrakova
Bill Paterson Bill Paterson ...  Lauder Strickland 
Vladek Sheybal Vladek Sheybal ...  Otto Leipzig
Andy Bradford Andy Bradford ...  Ferguson
Bernard Hepton Bernard Hepton ...  Toby Esterhase
Michael Byrne Michael Byrne ...  Peter Guillam
Anthony Bate Anthony Bate ...  Oliver Lacon
       
Mario Adorf Mario Adorf ...  Claus Kretzschmar
Curd Jürgens Curd Jürgens ...  The General
Michael Lonsdale Michael Lonsdale ...  Anton Grigoriev
Barry Foster Barry Foster ...  Saul Enderby

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra