MARATONMANNEN

Efter det chockerande mordet på sin äldre bror, befinner sig en historiestudent i New York på ett oförklarligt sätt jagad av skuggiga regeringsagenter på spåren av en nazistisk krigsförbrytare.


Beskrivning:

Thomas "Babe" Levy, vars bror Henry James "Doc" Levy är en oljeföretagsledare, är en Ph.D. kandidat i historia vid Columbia University. Han tränar även som maratonlöpare. Babe hyllar sin avlidne far, H.B. Levy, i att fortsätta samma studier som han, fadern som begick självmord medan han var under utredning i de kommunistiska häxjakterna. Babes arbete passar inte Doc som vill att Babe ska gå vidare med sitt liv.

När hon är i Columbia träffar Babe och börjar dejta Elsa Opel, en utländsk utbytesstudent också i historia. När de var ute på en promenad i Central Park sent en kväll, rånas Babe och Elsa, den ovanliga aspekten av det är att deras angripare var män i kostym. Babe kommer att få veta att rånet inte var en slumpmässig attack efter att någon nära Babe hittats mördad, den avlidne som inte var den han utgav sig för att vara. Härifrån kastas Babe in i en internationell konspiration angående den nazistiska krigsförbrytaren Christian Szell som gömt sig, och en stor cache av diamanter.

I processen får Babe veta att Szells medarbetare är ute efter honom och tror att den avlidne har skickat känslig information till honom före hans död. Utan att veta något om vad som händer måste Babe bestämma vem han kan och inte kan lita på medan han arbetar för att ta reda på vad som händer. När Babe upptäcker vad som händer runt honom blir hans problem med Szell personligt.

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra