MISSION: IMPOSSIBLE

Mission: Impossible är en serie actionspionfilmer baserade på och en uppföljning av tv-serien med samma namn skapad av Bruce Geller.


Beskrivning:

Mission: Impossible serien produceras huvudsakligen av och har Tom Cruise i huvudrollen, vars karaktär är Ethan Hunt, en agent för Impossible Missions Force (IMF). Filmerna har regisserats, skrivits och gjorts av olika filmskapare och besättningar, samtidigt som de innehåller musikaliska teman från originalserien av Lalo Schifrin.

Från och med 1996 följer filmerna (som utspelar sig med början sex år efter händelserna i den tidigare TV-uppföljaren) uppdragen från IMF:s huvudteam under Hunts ledning för att stoppa en fiendestyrka samtidigt som de förhindrar en förestående global katastrof. Serien fokuserar på Hunt som huvudkaraktär i motsats till ensemblebesättningsstrukturen i tv-serien, även om vissa karaktärer, som Luther Stickell (spelad av Ving Rhames) och Benji Dunn (spelad av Simon Pegg) har återkommande roller i filmerna .

Filmer i serien:

 

 

  1. Mission: Impossible (1996)
  2. Mission: Impossible 2 (2000)
  3. Mission: Impossible III (2006)
  4. Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)
  5. Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)
  6. Mission: Impossible – Fallout (2018)
  7. Mission: Impossible 7 (2022) - under inspelning
  8. Mission: Impossible 8 (2023) - planerad

 

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra