EN KILLE I RÖTT

Cooper är biträdande chef på CIA men vill komma upp sig. Han vill bli högsta hönset. Därför försöker han misstänkliggöra chefen för CIA att denne tar mutor...


Beskrivning:

Då chefen för CIA hamnar framför en undersökningskommité, ber han att få tid att rentvå hans namn och förbereda sitt försvar.

Chefen åker hem och ber sin bäste agent Brown (spelad av Edward Herrman) att följa med. Där visar han Brown att Cooper avlyssnar honom. De besämmer sig därför att vända på steken och lura Cooper i en fälla genom att förse honom med falsk information och att det finns en man som kan rentvå chefen.

Chefen ber Brown åka till flygplatsen för att möta upp denne man men i själva verket kommer Brown bara peka ut någon på måfå.

När Brown anländer till flygplatsen upptäcker Brown Richard (Tom Hanks) då han har skor som inte matchar varandra där den ena är röd.

Cooper nappar betet med hull och hår och skickar bland annat en "Famme Fatale" eller sk. Julia-agent som har till uppgift att snärja eller få fram information med att spela på sin charm eller sexualitet), vid namn Maddie (spelad av Lori Singer) som ska romantisera Richard och avslöja vad han vet.

Men Maddy har sin egen agenda och spelar sitt eget spel...

Rollistan:

 

 
Tom Hanks Tom Hanks ... Richard
Dabney Coleman Dabney Coleman ... Cooper
Lori Singer Lori Singer ... Maddy
Charles Durning Charles Durning ... Ross
Carrie Fisher Carrie Fisher ... Paula
Edward Herrmann Edward Herrmann ... Brown (as Ed Herrmann)
Jim Belushi Jim Belushi ... Morris
Tom Noonan Tom Noonan ... Reese
Gerrit Graham Gerrit Graham ... Carson
David L. Lander David L. Lander ... Stemple

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra