HJÄRNTVÄTTAD

Richard Condon har skrivit novellen om en son till en hög politiker som kidnappas och hjärntvättas till att begå mord. Denna version är dock förlagd till händelser under Koreakriget.


Beskrivning:

Major Ben Marco (Frank Sinatra) är en underrättelseagent inom det amerikanska försvaret. Han skötte sig exemplariskt i Koreakriget som kapten och hans furir Raymond Shaw (Laurence Harvey) fick även mota en "Medal of Honor" för sin insatser.

Men Marco har ett problem, han har svåra återkommande mardrömmar om att två medlemmar i hans pluton dödas av Shaw. Till slut står Marco inte ut utan blir sjukskriven på obestämd tid och åker till New York och träffar Shaw. Shaw har å andra sidan etablerat sig väl, trots hans tvister med sin dominerande mor.

Fru Eleanor Shaw (Angela Lansbury) är en otrevlig typ som styr och ställer och anklagar alla som inte håller med henne för att vara en kommunist. Shaw hatar sin mor, inte bara för det sätt hon behandlar honom utan även för hans styvfader, den ineffektiva amerikanske senatorn John Iselin (James Gregory) som försöker komma högre upp i hierarkin.

Men Marco upptäcker att han inte är ensam om sina mardrömmar utan andra i hans Koreanska enhet som liknande mardrömmar som han själv, förstår han att något hände dem alla i Korea och Raymond Shaw är fokuspunkten.

Rollistan:

 
Frank Sinatra Frank Sinatra ... Major Bennett Marco
Laurence Harvey Laurence Harvey ... Raymond Shaw
Janet Leigh Janet Leigh ... Eugenie Rose Chaney
Angela Lansbury Angela Lansbury ... Mrs. Eleanor Shaw Iselin
Henry Silva Henry Silva ... Chunjin
James Gregory James Gregory ... Senator John Yerkes Iselin
Leslie Parrish Leslie Parrish ... Jocelyn Jordan
John McGiver John McGiver ... Senator Thomas Jordan
Khigh Dhiegh Khigh Dhiegh ... Dr. Yen Lo
James Edwards James Edwards ... Corporal Allen Melvin

 

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra