ENEMY OF THE STATE

En advokat blir måltavla av en korrupt politiker och hans N.S.A. hejdukar när han av misstag får nyckelbevis för ett politiskt motiverat mord.


Beskrivning:

Robert Dean (Will Smith) är en vanlig advokat som arbetar i Washington D.C som är på jakt efter en ledare vid namn Pintero.

Under tiden håller en politiker vid namn Thomas Raynolds  (Jon Voight) på att förhandla med kongressmannen Phillip Hammersley (Jason Robards) om ett system med övervakningssatelliter som identifiera folks ansikten.

Phillips vägrar "play ball" varvid Raynolds har honom mördad. Mordet och mördaren fångas oväntat på film av ett automatiskt kamerasystem som filmar fågellivet vid sjön där mordet äger rum.

Filmen hamnar hos en ovetande Dean som nu blir måltavla i jakten på filmen. Raynolds NSA agenter bestämmer sig för att slå sönder Dean's tillvaro och krossa den helt i hopp om att knäcka honom. Plötsligt befinner sig Dean i ett ingenmansland, där inga kreditkort fungerar, hans mobiltelefon slutar fungera och hela hans välordnade liv har vänts upp och ner. Vem kan han lita på? Vem är vän, vem är fiende? Hans tillvaro raseras och han tvingas fly för sitt liv.

När allt ser som mest förtvivlat ut dyker den mystiske Brill (Gene Hackman) upp. Brill är en säkerhetsexpert som visar på Deans svagheter och hur enkelt han är övervakad.

Dean och Brill kommer underfund med vem som ligger bakom och bestämmer sig för att ge igen.

Nu blir det helt plötsligt personligt för Raynolds som besämmer sig för att gå efter Dean och Brill med allt han har, samtidigt som Dean och Brill formulerar en plan som förhoppningsvis både kan ge Dean hans liv tillbaka men också vända upp och ned på Raynolds tillvaro.

Frågan är vem kommer lyckas med sin plan?

Rollista:

 
Will Smith Will Smith ... Robert Clayton Dean
Gene Hackman Gene Hackman ... Edward Lyle / Brill
Jon Voight Jon Voight ... Thomas Brian Reynolds
Lisa Bonet Lisa Bonet ... Rachel F. Banks
Regina King Regina King ... Carla Dean
Stuart Wilson Stuart Wilson ... Congressman Sam Albert
Laura Cayouette Laura Cayouette ... Christa Hawkins
Loren Dean Loren Dean ... Hicks
Barry Pepper Barry Pepper ... David Pratt
Ian Hart Ian Hart ... Bingham
Jake Busey Jake Busey ... Krug
Scott Caan Scott Caan ... Jones
Jason Lee Jason Lee ... Daniel Zavitz
Gabriel Byrne Gabriel Byrne ... Brill
James Le Gros James Le Gros ... Jerry Miller
Dan Butler Dan Butler ... Shaffer
Jack Black Jack Black ... Fiedler

 

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra