SECRETS OF STATE - SECRET DÉFENSE

En fransk film om den unga språkstudenten Diane tränas av den franska underrättelsetjänsten till den perfekta lönnmördaren och småbrottslingen Pierre värvas av extremister i fängelset.


Beskrivning:

I Frankrike kämpar terroristgrupper och underrättelsetjänster i ett skoningslöst krig varje dag, men i radikalt motsatta ideologier. Ändå lever terrorister och hemliga agenter nästan samma liv. Dessa mästare i manipulation, är dömda till sekretess, följer samma metoder.

Alex (Gérard Lanvin) och Al Barad (Simon Abkarian) är två av dem. Den förra är chef för DGSE:s (Direction Générale de la Sécurité Extérieure, den franska motsvarigheten till CIA eller MI6) mot terrorism, medan den senare regerar över ett terroristnätverk, och båda kämpar med de mest hänsynslösa vapen: människor.

Secret Défense (aka Secrets Of State) berättar om deras hemliga krig genom Diane (Vahina Giocante), en student som rekryterats av den franska underrättelsetjänsten och Pierre (Nicolas Duvauchelle), en orolig ung man som tror att terrorism kommer att ge honom räddning, öde.

Utbildade och indoktrinerade för uppdrag som ligger bortom dem, dras de båda in i en kedja av händelser från vilka de verkar oförmögna att fly.

Kommer båda offras i sina "ädla" ändamåls namn under nedräkningen till det största terrordådet i Europas historia?

Trivia:

* 70% av filmen, filmades med handhållen kamera

* DGSE HK visas i filmen ligga i "La Défense" (väster om Paris) medan det riktiga DGSE HK ligger i östra Paris

* Terroristen går ombord på tunnelbanelinje 4, station "Montparnasse" och byter aldrig linje. Han grips och dras ut ur vagnen på en station där du längst fram på tåget kan se en passage som går mot linje 11. När du är på linje 4 för att byta till linje 11 måste du ta tåget norrut. Men ingenstans på linje 4 norrut finns det någon sådan passage  i tågets färdriktning. Den enda sådana passagen skulle vara längst back, på station "Châtelet".

Rollistan:

 
Gérard Lanvin Gérard Lanvin ... Alex
Vahina Giocante Vahina Giocante ... Diane / Lisa
Nicolas Duvauchelle Nicolas Duvauchelle ... Pierre
Mehdi Nebbou Mehdi Nebbou ... Ahmed
Rachida Brakni Rachida Brakni ... Leïla / Chadia
Simon Abkarian Simon Abkarian ... Al Barad
Aurélien Wiik Aurélien Wiik ... Jérémy

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra