The King's Man

I början av 1900-talet bildades stod världen på raden till ett stort krig. En grupp hänsynslösa individer planerar att sätta världen i brand. I England försöker man förhindra att storkrig men misslyckas. Filmen är en "Prequal! till Kingsman filmerna med flera korrekta historiska fakta


 

Triva:

De första panoramabilderna av skyttegravar, med voiceover av The Shepherd, i synnerhet delen som visar berg av ammunitionshylsorär tagna från riktiga fotografier av slaget vid Somme. Strid mellan juli och november 1916, utan någon klar vinnare, kostade cirka 700 000 brittiska och franska soldater och 550 000 tyskar livet. Som visas mejades hela bataljoner ner med kulspruteeld, och över en miljon granater avfyrades bara under den första veckan.

General Kitcheners linje "Syftet med kriget är inte att dö för sitt land, utan att få fienden att dö för sitt!" är en mycket mer raffinerad version av en riktig citat av WW2 General George Patton på ett tal till männen från den tredje amerikanska armén den 31 maj 1944. Den faktiska repliken lyder: "Ingen jävel har någonsin vunnit ett krig genom att dö för sitt land. Han vann de genom att få den andra stackars dumma jäveln att dö för sitt land."

Som visas i filmen ändrade den riktige kung George V sitt efternamn från Saxe-Coburg och Gotha till Windsor som ett resultat av anti-tysk offentliga känslor. Han är far till kung George VI och farfar till den nuvarande monarken, drottning Elizabeth II.

Vid ett tillfälle visar Conrad sin far en vit fjäder, given som en symbol för feghet för att han inte kämpat i kriget. Detta var en praxis i verkligheten: Order of the White Feather var en klubb som offentligt förödmjukade män till militärtjänst genom att direkt ge/sända dem vita fjädrar. Orden utarbetades av amiral Penrose-Fitzgerald för att öka rekryteringen och patriotismen; Även om det var effektivt, blev fel personer ibland riktade (ett fall hade en skadad soldat fått en fjäder på väg till receptionen för sin dekoration).

Händelsen med Zimmermann Telegram är ett verkligt historiskt faktum. Tyskland föreslog Mexiko att invadera USA för att hålla dem utanför Europa även om krig förklarades. Mexiko erbjöds territorierna Arizona, New Mexico och Texas, som det förlorade under det mexikansk-amerikanska kriget. Dessutom sändes telegrammet, som avbildas i filmen, till den tyska ambassadören i Mexico City (en Heinrich von Eckardt), avlyssnades verkligen av Storbritannien, dekrypterades och gavs till president Woodrow Wilson, som väntade på bekräftelse. Till slut vägrade Mexiko, som var mitt i ett inbördeskrig, det tyska förslaget.

President Woodrow Wilson ber om ett glas Statesman, en whisky som kommer från ett destilleri som så småningom skulle bli aliaset för den Statesman-byrå som introducerades i Kingsman: The Golden Circle (2017).

Rollista:

 
Djimon Hounsou Djimon Hounsou ... Shola
Ralph Fiennes Ralph Fiennes ... Orlando Oxford
Matthew Goode Matthew Goode ... Morton
Charles Dance Charles Dance ... Kitchener
Alexandra Maria Lara Alexandra Maria Lara ... Emily Oxford
Alexander Shaw Alexander Shaw ... Young Conrad
Bevan Viljoen Bevan Viljoen ... Boer Sniper
Harris Dickinson Harris Dickinson ... Conrad Oxford
Gemma Arterton Gemma Arterton ... Polly
Rhys Ifans Rhys Ifans ... Grigori Rasputin
Valerie Pachner Valerie Pachner ... Mata Hari
Daniel Brühl Daniel Brühl ... Erik Jan Hanussen
Joel Basman Joel Basman ... Gavrilo Princip

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra