KOD MERCURY

Ljusskygga element i NSA riktar in sig på en nioårig autistisk savant när han kan dechiffrera en topphemlig kod. Bruce Willis är en utstött FBI-agent som försöker skydda pojken undan lönnmördare


Beskrivning:

NSA har utvecklat vad de tror är en oknäckbar kryptokod som de kallar MERCURY. För att bekräfat dess förträfflighet och se om någon kan knäcka den, lägger man upp den i en pusseltidning.

När den unga autistiska savanten, Simon Lynch (Miko Hughes), som har en förkärlek för pussel, lyckas dechiffrerar koden utan större problem, blir de ansvariga på NSA förskräckta och kontaktar sin chef Kudrow (Alec Baldwin) och informerar om vad som hänt.

Kudrow oroade sig för vad som kan hända om detta kommer ut och ger därför order om att den unge Simon ska lönnmördas. Mannen Kudrow skickar, dödar Simons föräldrar men lyckas inte hitta Simon och försvinner från platsen när polisen anländer.

Polisen kontaktar FBI och ber dem skicka någon för att hitta Simon som är försvunnen och de skickar Art Jeffries (Bruce Willies). Art har inte precis någon högre status hos FBI på grund av en incident som inträffade nyligen och mår inte heller helt OK på grund av händelsen.

Art hittar Simon, som gömt sig och tar honom till sjukhuset. Medan han är där, gör lönnmördaren ett nytt försök men Art räddar Simon och de går på flykt.

Rollista:

Bruce Willis Bruce Willis ... Art Jeffries
Alec Baldwin Alec Baldwin ... Nick Kudrow
Miko Hughes Miko Hughes ... Simon Lynch
Chi McBride Chi McBride ... Tommy B. Jordan
Kim Dickens Kim Dickens ... Stacey
Robert Stanton Robert Stanton ... Dean Crandell
Bodhi Elfman Bodhi Elfman ... Leo Pedranski (as Bodhi Pine Elfman)
Carrie Preston Carrie Preston ... Emily Lang
Lindsey Ginter Lindsey Ginter ... Peter Burrell (as L.L. Ginter)
Peter Stormare Peter Stormare ... Shayes

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra