MOTSTÅNDETS TID

Västtyskland, tidigt 1960-tal. Tvillingsjälarna och universitetsstudenterna Bernward och Gudrun inleder en livslång kärleksaffär i ett Tyskland som fortfarande inte bearbetat sitt mörka förflutna.


Beskrivning:

Fast beslutna att utmana etablissemanget, slår Bernward Vesper (August Diehl) och Gudrun Ensslin (Lena Lauzemis) sig samman med vänsterförfattare och politiska aktivister i ett försök att åstadkomma förändring och skapa en världsomspännande revolutionär rörelse.

Men den fredliga aktivismen leder ingenstans och övergår till terrorism i och med att Gudrun träffar Andreas Baader (Alexander Fehling).

Detta är en berättelse, baserad på den sanna historien, om den tid och händelser som ledde fram till en av Europas mest fruktade terrororganisationer, Bader-Meinhofs Röda Arme, kallat RAF - Rote Armee Fraktion

Rollistan:

 
August Diehl August Diehl ... Bernward Vesper
Lena Lauzemis Lena Lauzemis ... Gudrun Ensslin
Alexander Fehling Alexander Fehling ... Andreas Baader
Michael Wittenborn Michael Wittenborn ... Helmut Ensslin - Vater
Susanne Lothar Susanne Lothar ... Ilse Ensslin - Mutter
Sebastian Blomberg Sebastian Blomberg ... Klaus Roehler
Vicky Krieps Vicky Krieps ... Dörte
Christina Hecke Christina Hecke ... Anne
Maria Dragus Maria Dragus ... Ruth Ensslin (as Maria-Victoria Dragus)

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra