AVLYSSNINGEN - THE CONVERSATION

Harry är en djupt troende katolik med stark moralisk kompass. Han är också en av de bästa avlyssningsexperter med sin egen lilla rörelse men hamnar i ett svårt moraliskt dilemma på detta uppdrag.


Beskrivning:

Harry Caul (Gene Hackman) är en djupt troende katolik och jazzälskare som spelar sin saxofon under tiden han lyssnar på sina jazz-skivor.

Harry är en specialist på dold avlyssning med en egen liten avlyssningsverksamhet och är ansedd som en av de bästa i branschen. Han konstruerar och bygger mycket av sin egen avlyssningsutrustning själv.

Han är mycket privat och en ensling, lika mycket i sin yrkesroll som i sitt privatliv, något som irriterar hans affärskompanjon, Stan (John Cazale) som ofta känner sig utestängd med vad som händer på deras uppdrag.

Harry's integritet gör att han inte vill släppa in någon i hans lägenhet och han alltid ringer sina kunder och klienter från olika telefonautomater. Det är ett sätt för Harry att leva som man lär och ha kontroll på vad som händer runt omkring honom.

Harry's och Stans senaste uppdrag är extra komplicerat då de ska spela in ett samtal mellan ett ungt par som möts på ett trångt och bullrigt "Union Square".

Arrangemanget med hans klient, som Harry endast känner som "the director" (Robert Duvall), är att förse honom med en ljudinspelning med parets samtal.

Under tiden blir Harry varse att det finns en plan att mörda paret vilket skapar ett moraliskt dilemma för den djupt troende katoliken Harry, ska han på något sätt försöka varna paret eller ej och vilka konsekvenser kan det eventuellt få för honom? Tiden börjar bli knapp...

Rollistan:

 
Gene Hackman Gene Hackman ... Harry Caul
John Cazale John Cazale ... Stan
Allen Garfield Allen Garfield ... Bernie Moran
Frederic Forrest Frederic Forrest ... Mark
Cindy Williams Cindy Williams ... Ann
Michael Higgins Michael Higgins ... Paul
Elizabeth MacRae Elizabeth MacRae ... Meredith (as Elizabeth Mac Rae)
Teri Garr Teri Garr ... Amy
Harrison Ford Harrison Ford ... Martin Stett
Robert Shields Robert Shields ... The Mime

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra