DET FJÄRDE PROTOKOLLET

KGB agenten, Major Valeri Petrofsky har sagt upp sig på begäran av KGB's chef. Han får i uppdrag att åka till England och etablera en utpost nära en amerikansk militärbas...


Beskrivning:

John Preston (Michael Caine) är den främste inom det brittiska kontraspionaget men inte speciellt populär med sina överordnade då han vägrar slicka deras stövlar.

Efter att ha utfört en operation utan sina överordnades godkännande som till på köpet orsakade lite besvär och förlägenhet, förflyttas han och får göra meningslösa uppgifter att övervaka flygplatser och hamnar.

En dag när en av Valeri Petrofsky's (Pierce Brosnan) kurirer anländer med ett fraktfartyg, råkar han ut för en olycka och dör. Preston informeras av patologen att mannen inte är en sjöman så Preston bestämmer sig för gå igenom hans saker. Vad han hittar är något som påstås vara en komponent till en atombomb.

Preston misstänker att någon för in delar till en atombomb men hans överordnande vill inte att Preston ska få rätt så de låter inte Preston fortsätta undersökningen.

Preston tvingas vidta andra åtgärder för att få rätsida i saken...

Rollistan:

 
Michael Caine Michael Caine ... John Preston
Pierce Brosnan Pierce Brosnan ... Valeri Petrofsky / James Edward Ross
Ned Beatty Ned Beatty ... Borisov / Pavel Petrovic
Joanna Cassidy Joanna Cassidy ... Irina Vassilievna
Julian Glover Julian Glover ... Brian Harcourt-Smith
Michael Gough Michael Gough ... Sir Bernard Hemmings
Ray McAnally Ray McAnally ... General Karpov
Ian Richardson Ian Richardson ... Sir Nigel Irvine
Anton Rodgers Anton Rodgers ... George Berenson
Caroline Blakiston Caroline Blakiston ... Angela Berenson

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra