FALKEN OCH SNÖMANNEN

Den sanna historien om Christopher Boyce får ett arbete på CIA via pappans kontakter. Boyce upptäcker en mindre smickrande sida av det amerikanska systemet när han kommer över hemliga dokument


Beskrivning:

Ju mer desillusionerade Boyce blir, ju mer lockar tanken att sälja dokumenten till Sovjetunionen i ett anfall av trots.

Året är 1974, från den övre medelklassens uppväxt i södra Kalifornien har Christopher Boyce (Timothy Hutton) och Andrew Lee (Sean Penn), som i allmänhet går under sitt mellannamn Daulton, varit vänner sedan de var altargossar när de var barn.

Deras fortsatta vänskap, som är okänd för Chris föräldrar, men trots deras skilda vägar när de blev vuxna, fortfarande stark, Chris ses som den ansvarige medan den droganvändare Daulton är en småskalig knarkhandlare och narkotikasmugglare med ett kriminellt straffregister.

Efter att Chris hoppat av skolan ser hans ex-FBI-far till att han får ett jobb på försvarsentreprenören RTX. Han befordras snabbt från postpojke till en säkerhetskommunikationstjänst, RTX har kontrakt med flera organisationer, inklusive CIA, att hantera klassificerade hemligheter.

Boyce skriver under ett sekretessavtal, där han inte ens får berätta för någon utanför teamet vad han gör. Chris blir desillusionerad av sitt jobb och regeringen när han ser kommunikéer som handlar om CIA-aktiviteter som stör utländska regeringar, inklusive en för att störta Australiens valda premiärminister. Han tror att offentliggörandet av informationen inte skulle åstadkomma någonting, vilket framgår av att det är välkänt att USA stödde störtandet av den valda regeringen i Chile.

Eftersom han ser att säkerheten vid RTX är slapp, bestämmer han sig för att sälja hemlig regeringsinformation till Sovjetunionen. Han involverar Daulton för att vara mellanhand till den sovjetiska ambassaden i Mexico City,

Daulton, går med på detta om så bara för möjligheten till en lukrativ lönecheck för inköp av mera narkotika. Chris är väl medveten om att saker och ting kan gå åt helvete för både honom och Daulton då de inte riktigt vet vad de gör men räknar med att de båda har ett intresse av att vara försiktiga och att det är värt risken.

Men Chris har inte riktigt räknat med Daultons brist på självbevarelsedrift då Daultons drivs mer av girighet och sitt drogmissbruk. Dessutom har han inte förstått att andra regeringar också kan vara precis så korrupta som han uppfattar att den amerikanska regeringen är.

Rollista:

 
Timothy Hutton Timothy Hutton ... Christopher Boyce
Sean Penn Sean Penn ... Daulton Lee
Pat Hingle Pat Hingle ... Mr. Charlie Boyce
Joyce Van Patten Joyce Van Patten ... Mrs. Boyce
Art Camacho Art Camacho ... Boyce Child (as Arturo Comacho)
Richard Dysart Richard Dysart ... Dr. Lee
Priscilla Pointer Priscilla Pointer ... Mrs. Lee
Chris Makepeace Chris Makepeace ... David Lee

X

TIPSA

Tipsa oss om något spionrelaterat, allt frånspännande objekt till var vi kan få tag på historiska föremål med spionanknytning.

X

LOGGA IN

Under uppbyggnad, kommer senare

X

ABBONERA

Abonnera på vårt nyhetsbrev

X

REGISTRERA

Registrera dig för ett framtida medlemskap i Swedish Spy Museums vänner och få tillgång till nyheter och planer, före alla andra